Brazilianul João Gilberto, considerat părintele stilului bossa nova, a murit sâmbătă la vârsta de 88 de ani, a confirmat fiul lui, citat de presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tatăl meu a murit. Lupta lui a fost nobilă, a încercat să păstreze demnitatea când pierdea suveranitatea”, a scris Marcelo Gilberto pe Facebook.

João Gilberto a prezentat lumii stilul bossa nova în 1959, odată cu albumul „Chega de Saudade”. Noul sound era un amestec de samba tradiţională şi jazz modern, aduse laolaltă în felul unic de a cânta la chitară a lui Gilberto.

El a început colaborarea lui saxofonistul american Stan Getz şi au lansat albumul „Getz/ Gilberto”, care a fost vândut în milioane de copii şi fost premiat, în 1965, cu patru trofee Grammy, inclusiv pentru „albumul anului”.

Pe album este inclusă şi piesa „The Girl from Ipanema”, care a ajuns atunci pe poziţia a cincea în Billboard 100.

În 2017, Gilberto a primit un doctorat onorific în muzică, la Universitatea Columbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.