Prequel-ul Warner Bros. "Furiosa: A Mad Max Saga" se confruntă cu animaţia "The Garfield Movie" de la Sony pentru primul loc în box-office-ul nord-american în weekendul de Memorial Day. Fiecare film a generat aproximativ 25 de milioane de dolari în weekend şi aproximativ 31 de milioane de dolari până luni. Ambele studiouri anunţă că propriul film s-a clasat pe locul 1, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Furiosa" a mai încasat 33,3 milioane de dolari în box office-ul internaţional, pentru un total global de 58,9 milioane de dolari. La începutul weekendului, "Furiosa", al cincilea film din seria post-apocaliptică "Mad Max" a regizorului George Miller, părea să adune între 40 şi 45 de milioane de dolari pe plan intern în cele patru zile de sărbători, având în vedere preţul de 168 de milioane de dolari al filmului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Predecesorul film din franciză, "Mad Max: Fury Road" din 2015, a obţinut 45 de milioane de dolari în trei zile şi a avut încasări de 380 de milioane de dolari la nivel global. Tom Hardy şi Charlize Theron au condus "Fury Road", care a fost lansat la 26 de ani după "Mad Max" original şi a fost apreciat drept unul dintre cele mai bune filme de acţiune din toate timpurile. Anya Taylor-Joy şi Chris Hemsworth sunt protagoniştii din "Furiosa", care nu a primit acelaşi nivel de aprecieri, dar a fost foarte bine primit de critici şi de public. 

Filmul de animaţie "The Garfield Movie", căruia îi împrumută vocile Chris Pratt şi Samuel L. Jackson, a avut un buget de 60 de milioane de dolari. A generat deja 66,3 milioane de dolari în străinătate, ajungând la 91,1 milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul "IF" de la Paramount, o comedie fantastică regizată de John Krasinski şi cu Ryan Reynolds în rolul principal, a coborât pe locul al treilea. Filmul, care a ocupat primul loc în box office la sfârşitul săptămânii trecute, a adăugat 16,1 milioane de dolari între vineri şi duminică şi aproximativ 21 de milioane de dolari până luni, ajungând la 63,5 milioane de dolari pe plan intern şi 103 milioane de dolari pe plan mondial. "IF" a costat 110 milioane de dolari pentru a fi realizat şi multe alte milioane pentru a fi comercializat. 

Pe locul al patrulea, "Kingdom of the Planet of the Apes" a strâns 13,4 milioane de dolari în weekend şi o estimare de 17,1 milioane de dolari până luni. Până în prezent, cel de-al patrulea capitol din franciza reboot a "Maimuţelor" de la Disney şi 20th Century a generat 126 de milioane de dolari pe plan intern şi 294 de milioane de dolari la nivel global, după trei weekenduri de la lansare. "Kingdom of the Planet of the Apes" a costat 160 de milioane de dolari. 

"The Fall Guy", de la Universal, o comedie de acţiune cu Ryan Gosling şi Emily Blunt, a completat topul primelor cinci filme, cu 5,9 milioane de dolari în weekend şi o estimare de 7,6 milioane de dolari până luni. După patru weekenduri pe marile ecrane, filmul cu un buget de 140 de milioane de dolari stagnează cu doar 73,8 milioane de dolari în America de Nord şi 143 de milioane de dolari în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.