Aventura animată „Kung Fu Panda 4”, produsă de Universal şi DreamWork, a ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american, obţinând în weekendul de debut 58,3 milioane de dolari din 4.035 de cinematografe, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta marchează cel mai mare debut al francizei de la filmul original, „Kung Fu Panda” din 2008 (60 de milioane de dolari), depăşind startul celor două debuturi anterioare, „Kung Fu Panda 3” din 2016 (41 de milioane de dolari) şi „Kung Fu Panda 2” din 2011 (47,6 milioane de dolari).

„Publicul a fost pregătit să vină şi să se distreze cu o franciză foarte iubită”, spune Jim Orr, preşedintele departamentului de distribuţie internă al Universal. „Filmele de animaţie au tendinţa de a ieşi în evidenţă. Anticipăm un culoar extraordinar”.

Pe plan internaţional, cel de-al patrulea film din comedia animată inspirată de artele marţiale a strâns 22 de milioane de dolari de pe 41 de pieţe, pentru un total global de 80 de milioane de dolari. Producţia a costat 85 de milioane de dolari, un preţ mai mic decât cel al primelor trei filme, care au costat fiecare aproximativ 150 de milioane de dolari. Jack Black a revenit pentru a da voce personajului principal în „Kung Fu Panda 4”, primul nou episod al francizei după opt ani. Povestea, care îl urmăreşte pe Po în căutarea succesorului său în timp ce se luptă cu un nou duşman care îşi schimbă forma, numit Cameleonul, pare să fi rezonat mai mult cu publicul (are un scor "A-" la CinemaScore) decât cu criticii (are un scor de 69% pe Rotten Tomatoes).

Deşi „Dune: Partea a doua” a cedat coroana încasărilor în favoarea „Panda”, sequel-ul SF a avut din nou încasări bune, cu 46 de milioane de dolari din 4.074 de săli. Aceasta marchează o scădere de 44% a vânzărilor de bilete faţă de debut (o menţinere impresionantă pentru un blockbuster de această anvergură) şi duce totalul filmului în America de Nord la 157 de milioane de dolari. La nivel global, continuarea cu buget mare a generat 367,5 milioane de dolari.

După 10 zile pe marile ecrane, „Dune 2” a depăşit întreaga cifră de afaceri internă a primului film (108 milioane de dolari), deşi această piatră de hotar vine cu un avertisment major. Filmul original din 2021 a fost lansat simultan în cinematografe şi pe HBO Max, astfel că vânzările sale de bilete au fost sufocate de lansarea hibridă pe streaming.

Un alt debut, thrillerul Blumhouse „Imaginary” de la Lionsgate, a ajuns pe locul trei, cu încasări de 10 milioane de dolari din 3.118 de săli. Filmul a costat puţin peste 10 milioane de dolari, aşa că este bine poziţionat în perioada de difuzare în cinematografe. Este un lucru bun, deoarece "Imaginary", un film de groază despre o femeie care este chinuită de bătrânul ei ursuleţ de pluş pe nume Chauncey, a fost respins de public şi de critici. 

Cea de-a treia lansare din weekend, drama bazată pe credinţă „Cabrini”, produsă de Angel Studio, a ajuns pe locul patru în topul naţional, după „Imaginary”. Acesta a adunat o sumă modestă de 7,7 milioane de dolari din 2.840 de săli de cinema, în ciuda faptului că a fost apreciat de cinefili, care i-au acordat filmului un „A” CinemaScore.

Alejandro Gómez Monteverde a regizat „Cabrini”, o poveste biografică despre misionara catolică Francesca Cabrini, care întâmpină rezistenţă în faţa eforturilor sale caritabile şi de afaceri în New York City. „Cabrini” este a doua lansare în cinematografe a distribuţiei independente Angel Studios, după „Sound of Freedom”, lansat vara trecută. Acel film, un thriller de suspans regizat tot de Monteverde, a devenit un succes neaşteptat de box office cu 242 de milioane de dolari la nivel global.

Filmul biografic muzical al Paramount „Bob Marley: One Love” a coborât pe locul cinci, cu 4 milioane de dolari din 2.764 de locaţii. Filmul cu un buget de 70 de milioane de dolari, în care Kingsley Ben-Adir îl interpretează pe legendarul Bob Marley, a devenit un succes surpriză de box office, cu 89 de milioane de dolari în America de Nord şi 160 de milioane de dolari la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.