Ava DuVernay, regizoarea dramei despre drepturile civile "Selma", a producţiei SF "A Wrinkle in Time" şi a documentarului "13th", va realiza un documentar despre viaţa lui Prince, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produs cu Netflix, documentarul va acoperi întreaga viaţă a celebrului muzician de funk, şi va fi realizat împreună cu moştenitorii lui Prince, care i-au acordat lui DuVernay acces la arhivele sale. 

"Prince a fost un geniu şi o bucurie", a declarat DuVernay pentru Deadline. "A fost ca nimeni altcineva. El a spulberat fiecare prejudecată, a zdrobit orice graniţă din inima sa prin muzică. Singurul mod în care ştiu cum să fac acest film este cu dragoste. Şi cu mare grijă. Sunt onorată să fac asta şi sunt recunoscătoare pentru oportunitatea care mi-a fost încredinţată de reprezentanţii săi". 

DuVernay şi-a început cariera de regizoare cu documentare muzicale - "This Is the Life" şi "My Mic Sounds Nice", ambele explorând mişcarea hip-hop underground. Ea lucrează şi la "Central Park Five", a patra serie TV despre cazul din 1989 în care cinci bărbaţi de culoare au fost condamnaţi pe nedrept pentru agresiune şi viol asupra unei femei care făcea jogging în Central Park din New York. De asemenea, ea este implicată în adaptarea după benzile desenate "The New Gods". 

În septembrie, a fost lansat primul material din arhiva muzicală a lui Prince, după moartea sa din 2016. "Piano & a Microphone 1983" , un album care include "Purple Rain" şi coverul piesei "A Case of You" a lui Joni Mitchell. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.