Alec Baldwin încearcă în această săptămână să împiedice alţi membri ai echipei filmului „Rust” să depună plângere împotriva sa, în timp ce ar putea fi din nou acuzat de omor prin imprudenţă. O audiere va avea loc miercuri pentru a se pronunţa în acest caz, potrivit presei americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii actorului au depus o moţiune de respingere a plângerii depuse în februarie de trei membri ai echipei de filmare a filmului „Rust” - cameramanul Ross Addiego, designerul de costume Doran Curtin şi şeful de platou Reese Price. Aceştia i-au acuzat pe Alec Baldwin şi pe producători de „comportament periculos şi neglijent”.

Aceştia susţin că suferă de atacuri de anxietate şi de tulburări de stres post-traumatic. Potrivit plângerii, toţi trei se aflau nu departe de Alec Baldwin când arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza. Halyna Huchins ar fi căzut la picioarele lui Doran Curtin.

Alec Baldwin şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. Potrivit acestuia, a fost asigurat că arma sa era inofensivă şi neagă că ar fi apăsat pe trăgaci. Această afirmaţie a fost pusă sub semnul întrebării de numeroşi experţi. Acuzat la începutul anului de omor prin imprudenţă, acuzaţiile i-au fost retrase în martie.

Dar actorul s-ar putea confrunta din nou cu acuzaţii similare. Un nou raport medico-legal publicat recent susţine că arma responsabilă de moartea Halynei Hutchins nu putea trage un foc de armă decât dacă trăgaciul era apăsat.

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera filmului, care a fost acuzată în ianuarie anul trecut de omor prin imprudenţă şi care riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari, a mai fost acuzată în iunie anul trecut de falsificare de probe. Procesul ei va avea loc în 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.