Peste 700 de persoane, între care şi un cuplu de octogenari, dar şi europarlamentarul Victor Negrescu, au alergat, vineri, la „Crosul Europei”, un eveniment sportiv care s-a desfăşurat în interiorul şanţurilor Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia pe un traseu de trei kilometri şi care a avut ca scop promovarea valorilor europene şi a drepturilor cetăţenilor europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coordonatorul Centrului Europe Direct Regiunea Centru, Mirela Groza, a declarat, vineri, pentru News.ro, că la „Crosul Europei” au participat peste 700 de concurenţi cu vârste între 11 şi 83 de ani, veniţi din întreg judeţul Alba, dar şi din alte judeţe limitrofe care au avut de alergat distanţe de trei kilometri, unii dintre aceştia străbătând chiar două ture de traseu.

„Am vrut să marcăm prin acest eveniment cei 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană promovând valorile europene şi drepturile românilor în calitate de cetăţeni europeni. Cel mai tânăr participant a avut 11 ani, iar cei mai vârstnici au fost soţii Sufleţel, în vârstă de 83 de ani, care au devenit deja un simbol al acestui eveniment sportiv astfel încât din acest an trofeul competiţiei poartă numele „Suflet european”” a mai spus Mirela Groza.

Printre cei care au alergat în cadrul crosului s-a numărat şi europarlamentarul Victor Negresu care a declarat că a venit special la acest eveniment pentru a demonstra că „Europa este peste tot, mai ales aproape de oameni”.

„Am venit să alerg la acest cros pentru că este important să demonstrăm că Europa înseamnă mai mult decât o simplă piaţă unică. Europa înseamnă sănătate, înseamnă educaţie, înseamnă mobilitate şi în consecinţă am vrut să arăt că un membru în parlamentul European sprijină astfel de activităţi şi îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să participe la cât mai multe activităţi sportive pentru că este bine pentru ei, este bine pentru sănătatea lor, e bine pentru România să avem cetăţeni sănătoşi şi în definitiv e important să arătăm că Europa este peste tot, mai ales aproape de oameni” a spus Victor Negrescu.

Cei mai vârstnici dintre participanţi au fost soţii Margareta şi Emil Sufleţel, în vârstă de 83 de ani, care au terminat crosul ţinându-se de mână, în aplauzele tuturor participanţilor.

„Pentru noi este o cinste să alergăm de Ziua Europei. Alergăm în fiecare an de când am aflat de acest cros: Alergăm nu ca să batem recorduri, ci să demonstrăm că mişcarea este importantă indiferent de vârstă. Toţi cei care participă câştigă un strop de sănătate şi acesta este cel mai preţios premiu” a afirmat spus Emil Sufleţel.

Octogenarul a spus că speră ca exemplul lor să fie luat de tineri astfel încât aceştia să trăiască sănătos, să se iubească şi să participe la competiţii sportive.

”Crosul Europei” a fost organizat de Centrele Europe Direct Regiunea Centru şi Alba Iulia, din cadrul ADR Centru şi al Fundaţiei PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, al DJST Alba şi alături de Consiliul Judeţean Alba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.