La mai mult de un an de când l-a denunţat public pe producătorul Harvey Weinstein care a încercat să obţină favoruri sexuale din partea sa, actriţa Rosanna Arquette încă se confruntă cu consecinţele mărturiilor ei şi ar fi o victimă a unei conspiraţii a "băieţilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vreme ce Hollywood-ul se laudă că a făcut progrese în ceea ce le priveşte pe femeile din industrie într-un documentar "Untouchable", care va fi prezentat, vineri, la Festivalul de Film de la Sundance, Rosanna Arquette spune că situaţia nu s-a îmbunătăţit după un an şi jumătate de la acuzaţiile contra lui Harvey Weinstein şi naşterea mişcării "#MeToo". 

Vedeta din "Le Grand Bleu", în prezent în vârstă de 59 de ani, a fost una dintre primele femei care l-a acuzat pe producător de comportament sexual nepotrivit. Ea este, de altfel, una dintre participantele cele mai active în documentarul "Untouchable", despre cazul Weinstein.

"Nu am bani, aşa că, eu cred că există reacţii reale cu siguranţă", a declarat ea pentru revista americană Variety. "Oamenii au câştigat mulţi bani cu el (Weinstein, n.r.) şi continuă să o facă. Există un club de băieţi care protejează băieţii. El este doar unul dintre aceştia, pe măsură ce vedem din ce în ce mai mulţi bărbaţi expuşi din cauza comportamentului lor oribil şi al abuzului lor de putere". 

Ea afirmă că Weinstein a contribuit la sabotarea carierei ei şi că acum nu are un agent din cauză că a îndrăznit să-l denunţe. Arquette precizează totuşi că nu are informaţii de când a depus mărturie împotriva lui, dar că s-a simţit spionată de producător sau de emisarii săi. 

Arquette a explicat că nu ar fi surprinsă să vadă că Harvey Weinstein ar putea lucra din nou la Hollywood. "Am auzit vorbindu-se că ar încerca să lucreze în Europa, în Franţa şi în Italia, şi cine ştie... Cred că merită să fie în închisoare. Acţiunile sale şi abuzurile sale de putere au bulversat multe vieţi. Sper să se facă dreptate", a concluzionat actriţa care a jucat recent în "Billionnaire Boys Club", alături de Kevin Spacey, el însuşi acuzat de agresiuni sexuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.