Actorul britanic Michael Caine afirmă că repetă o replică dintr-un scenariu de o mie de ori, înainte să o spună pe platourile de filmare, informează contacmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 83 de ani, Michael Caine - care a jucat în peste 115 filme şi a fost nominalizat de şase ori la Oscar - spune că îi place să se asigure că îşi cunoaşte perfect replicile, înainte de a ajunge pe platourile de filmare, şi că repetă în orice loc s-ar afla.

”Repet de unul singur şi până să ajung pe platourile de filmare îmi voi fi spus fiecare replică de cel puţin o mie de ori”, a spus actorul. ”Nu am folosit niciodată o oglindă. Pur şi simplu, stau şi vorbesc”, a mai afirmat Michael Caine.

Actorul a povestit pentru emisiunea ”60 Minutes” de la CBS că nu îşi doreşte ajutorul nimănui şi că nu cunoaşte scenariul în întregime. 

”Pentru că este vorba despre o conversaţie, celălalt actor îşi spune replica, iar eu nu o cunosc. Asta este şmecheria. Nu vreau să fiu în situaţia să ştiu ce urmează să spună. Ascult replica şi asta face diferenţa. Asta şi faptul că eşti încrezător că nu vei uita ce ai de spus”, a explicat Michael Caine.

”Ştiţi ce se întâmplă odată cu vârsta. În cazul meu, nu uit replicile, dar îmi ia de două ori mai mult timp să învăţ lucrurile alea nenorocite”, a mai afirmat actorul.

Maurice Joseph Micklewhite, născut pe 14 martie 1933, la Londra, şi-a luat numele de Caine, la sfatul agentului său, după filmul ”The Caine Mutiny” (1954), de Edward Dmytryk, cu Humphrey Bogart în rol principal. Printre filmele în care a jucat se numără ”Zulu” (1964), de Cy Endfield, ”The Ipcress File” (1965), de Sidney J. Furie, iar ”Alfie” (1966), de Lewis Gilbert, i-a adus celebritatea. A primit două premii Oscar pentru rolurile secundare din ”Hannah and Her Sisters” (1986), de Woody Allen, şi ”The Cider House Rules” (1999), de Lasse Hallström, şi alte patru nominalizări pentru rolurile principale din ”Alfie” (1966), ”Sleuth” (1972), de Joseph L. Mankiewicz, ”Educating Rita” (1983), de Lewis Gilbert, şi ”The Quiet American” (2002), de Phillip Noyce. A primit 11 nominalizări la Globurile de Aur şi a primit trei astfel de trofee, dar şi nouă nominalizări la BAFTA, care s-au soldat cu două trofee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.