Mark Margolis, actorul american cunoscut pentru rolul fostului traficant de droguri Hector Salamanca din „Breaking Bad” şi „Better Call Saul”, a murit. El avea 83 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Margolis a murit la Spitalul Mount Sinai din New York în urma unei boli scurte, a declarat agentul său. Soţia sa, Jacqueline, şi fiul său, Morgan, au fost alături de el. 

Margolis, care se descria odată ca fiind un „actor itinerant”, a avut roluri în peste 60 de filme de-a lungul unei cariere de cinci decenii, printre care „Scarface”, „Ace Ventura” şi „The Wrestler”.

În rolul lui Salamanca, Margolis a atins, probabil, cel mai larg public. În „Breaking Bad”, Salamanca era un fost lord al drogurilor, care comunica doar prin folosirea unui clopot de alamă ataşat la scaunul său cu rotile şi care, în cele din urmă, a murit în mod dramatic. În 2012 a fost nominalizat la premiul Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramatic.

Margolis s-a născut în Philadelphia în 1939. După ce s-a mutat la New York, a studiat cu Stella Adler şi şi-a început cariera pe scenă.

Deadline a relatat că Margolis a apărut în peste 50 de piese de teatru off-Broadway, inclusiv în rolul lui Bernie Madoff într-o producţie regională din 2010 a piesei „Imagining Madoff”.

„A fost unic în felul său. Nu vom mai vedea oameni ca el”, a declarat Robert Kolker, managerul lui Margolis. „A fost un client preţios şi un prieten de-o viaţă. Am fost norocos că l-am cunoscut”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.