"1989 (Taylor's Version)" al lui Taylor Swift a revenit pe primul loc în topul Billboard 200, în timp ce "Pink Friday 2" al lui Nicki Minaj coboară pe locul doi în a doua săptămână de absenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansare lui Taylor Swift a înregistrat a patra săptămână consecutivă pe locul 1, iar revenirea sa pe primul loc, în ultima săptămână completă înainte de Crăciun, nu este o surpriză, deoarece ediţiile de vinil ale discurilor sale s-au bucurat de vânzări fulminante.

Aceasta marchează cea de-a 67-a săptămână în care Swift a avut un album pe poziţia nr. 1 în Billboard 200, performanţă care o egalează pe cea a lui Elvis Presley ca artist solo cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea acestui clasament.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Dacă "1989 (Taylor's Version)" continuă să se menţină pe locul 1 în următorul clasament peste o săptămână - ceea ce ar avea şanse de aproape 100% - atunci Swift îl va devansa pe Elvis şi va deţine singură acest record.

Cu toate acestea, ea nu va deţine totuşi cea mai mare performanţă pentru un artist în topul Billboard 200.

În afară de artişti solo, recordul all-time este deţinut de The Beatles, care s-au plasat pe locul 1 în topul albumelor timp de 132 de săptămâni, aproximativ dublu faţă de numărul la care se află acum Swift şi Presley.

Cele 67 de săptămâni petrecute de Swift şi Presley pe primul loc îi plasează cu mult înaintea celorlalţi. Pe locul patru pentru cele mai multe săptămâni pe locul 1 se află Garth Brooks, care a domnit timp de 52 de săptămâni, urmat pe locul cinci de Michael Jackson, care a făcut-o timp de 51 de săptămâni.

Lidera clasamentului a înregistrat în această săptămână, conform Luminate, vânzări în creştere de 25% faţă de săptămâna precedentă. "Pink Friday 2", de la Minaj, a obţinut un număr încă impresionant de 100.000 de unităţi în a doua săptămână, după ce anterior a debutat cu 220.000.

Dominaţia lui Swift este marcată şi mai mult de faptul că ea are în total trei albume în top 10 în prezent, "1989" fiind însoţit de "Midnights" pe locul 3 (75.000 de unităţi) şi "Lover" pe locul 7 (60.000 de unităţi).

Restul topului 10 este completat de "Christmas" al lui Michael Buble pe locul 4 (70.000 de unităţi), Morgan Wallen pe locul 5, Drake pe locul 6, iar Nat King Cole, SZA şi Mariah Carey pe locurile 8-10.

Billboard nu a defalcat imediat vânzările de viniluri sau vânzările totale de albume ale lui Swift în raportarea noutăţilor din clasamentul săptămânii. Dar este clar că ea domină toate vânzările fizice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.