Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi acuză că directorii săi de top s-au confruntat cu ameninţări de ”violenţă fizică” şi constrângere în timpul audierilor efectuate de agenţia indiană de combatere a criminalităţii financiare, potrivit unui dosar din justiţie consultat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii agenţiei l-au avertizat pe fostul director general al companiei din India, Manu Kumar Jain, actualul director financiar Sameer B.S. Rao şi familiile lor de ”consecinţe grave” dacă nu dau declaraţii aşa cum doreşte agenţia, potrivit documentelor depuse de Xiaomi pe 4 mai.

După ce a fost publicat articolul Reuters, agenţia a emis un comunicat în care spune că acuzaţiile Xiaomi sunt ”neadevărate şi lipsite de temei”, iar directorii companiei au făcut declaraţii ”voluntar, în mediul cel mai favorabil”.

Xiaomi este investigată din februarie şi săptămâna trecută agenţia indiană a confiscat 725 de milioane de dolari din conturile bancare ale companiei din India, spunând că a efectuat remiteri ilegale în străinătate ”sub pretextul unor plăţi de redevenţe”.

Xiaomi a negat orice faptă greşită, spunând că plăţile sale de redevenţe au fost legitime.

Joi, un judecător a audiat avocaţii Xiaomi şi a suspendat decizia agenţiei indiene de a îngheţa activele băncilor.

Următoarea audiere este stabilită pentru 12 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.