După un preview limitat, iniţiat în decembrie, toţi utilizatorii WhatsApp pot acum să realizeze apeluri audio şi video din cadrul versiunii de desktop a aplicaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WhatsApp a activat joi funcţia de comunicare video şi audio pentru desktop, disponibilă acum în cadrul aplicaţiilor de Windows şi Mac. Lansarea face parte din încercarea producătorului de a mai diminua din diferenţele majore de funcţionalitate existente între aplicaţiile mobile şi cele de desktop, în defavoarea celor din urmă.

Apelurile audio şi video făcute cu versiunea de desktop vor fi criptate, la fel ca cele iniţiate de pe dispozitivele mobile, iar WhatsApp nu scapă prilejul de a aminti acest lucru, mai ales după ce a pierdut mai multe milioane de utilizatori, ca urmare a modificării politicilor privind gestionarea datelor personale.

Dacă la finele anului trecut a avut loc o pre-lansare, în care s-a dat acces unui număr limitat de utilizatori, acum toţi utilizatorii WhatsApp au, sau vor avea cât de curând, acces la noile facilităţi.

Marea limitare vine din faptul că, cel puţin la început, se pot realiza apeluri audio şi video pe desktop doar între două persoane, lipsind suportul pentru grupurile de utilizatori.

WhatsApp promite, însă, că va oferi suport şi pentru grupuri, la un moment dat, însă nu înaintează o dată măcar aproximativ în acest sens.

Facebook are în plan realizarea interoperabilităţii între cele trei servicii de comunicare pe care le deţine, Messenger, WhatsApp şi Instagram Direct, iar primii paşi au fost deja făcuţi, când, cel puţin în anumite regiuni, a fost introdusă posibilitatea trimiterii şi primirii mesajelor între Messenger şi Instagram. Din planurile pentru această interoperabilitate face parte şi componenta de desktop a WhatsApp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.