Wall Street a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală după cea care a precedat alegerea lui Donald Trump ca preşedinte, în noiembrie, în urma disensiunilor din rândul congresmenilor republicani care au dus la retragerea de către acesta a proiectului de înlocuire a Obamacare, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investitorii s-au orientat în schimb către obligaţiuni, astfel că titlurile de Trezorerie au crescut pentru a doua săptămână consecutiv.

Atât conservatorii cât şi moderaţii s-au opus proiectului, chiar dacă Trump s-a întâlnit personal cu parlamentari, iar marţi a mers la Capitol Hill pentru a se adresa republicanilor din Camera Reprezentanţilor.

Înfrângerea pune sub semnul întrebării capacitatea preşedintelui de a-şi impune în Congres şi alte părţi din programul său, inclusiv reducerile de taxe promise şi reformarea reglementărilor.

Indicele S&P 500 a scăzut vineri cu 0,1% şi a încheiat săptămâna cu un declin de 1,4%, marcând a doua evoluţie săptămânală negativă din această lună.

Indicele Dow Jones Industrial Average a coborât vineri cu 0,3%, iar pe ansamblul săptămânii cu 1,5%, cel mai mare declin consemnat după septembrie 2016.

Nasdaq Composite a înregistrat o uşoară creştere vineri, de 0,2%, dar la nivelul săptămânii a scăzut cu 1,2%, cel mai mult din decembrie.

”Participanţii la tranzacţii simt că planurile lui Trump precum reforma fiscală şi măsurile fiscale de stimulare au o probabilitate mai scăzută de concretizare”, a spus Charlie Ripley, analist pentru investiţii la Allianz Investment Management.

Cea mai slabă evoluţie din această săptămână au avut-o titlurile companiilor financiare, care au scăzut în ansamblu cu 3,8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.