Vodafone şi Altice au lansat luni o companie mixtă pentru a concura Deutsche Telekom prin construirea unei reţele de bandă largă de 7 miliarde de euro în Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vodafone a declarat că compania FibreCo va construi o reţea de bandă largă ”fibre-to-the-home”, disponibilă pentru 7 milioane de case germane, permiţând companiei Vodafone, cu sediul în Marea Britanie, să îşi modernizeze reţeaua existentă în Germania, cea mai mare piaţă a sa.

FibreCo va investi până la 7 miliarde de euro în proiectul de şase ani, care urmează să fie finanţat în proporţie de 70% prin datorii.

Construcţia va fi contractată cu subsidiara Altice, Geodesia, Vodafone Germania fiind responsabilă de comercializarea broadband-ului mai rapid către clienţii noi.

Ambele companii vor deţine participaţii egal de 50% în FibreCo. Acordul este supus aprobării autorităţilor de reglementare şi ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2023.

”Acest parteneriat se bazează pe reţeaua Vodafone de ultimă generaţie, cu expertiza industrială a Altice şi capabilităţile dovedite de construcţie de la fibre până la casă”, a declarat Nick Read, directorul general al Vodafone.

Vodafone a declarat că va primi venituri în numerar de la Altice de până la 1,2 miliarde de euro, ceea ce ar depăşi în timp contribuţiile sale de capital la compania mixtă.

Read este sub presiunea investitorilor pentru a îmbunătăţi rentabilitatea operatorului paneuropean de telefonie mobilă şi de bandă largă Vodafone şi este în discuţii cu CK Hutchison 0001.HK despre fuziunea afacerilor lor în Marea Britanie.

Altice este un holding cu sediul în Amsterdam care reuneşte activele magnatului franco-israelian de cablu Patrick Drahi. Deja operează companii mixte pentru infrastructura de fibră în Franţa, Portugalia şi Israel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.