Telekom România Mobile a înregistrat în 2022 venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% faţă de 2021. Baza de clienţi a crescut cu 12,9% în 2022 comparativ cu anul precedent, a crescut atât numărul abonaţilor, cât şi cel al utilizatorilor prepaid, ajungând la finele anului trecut la 4,16 milioane de clienţi în total.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Telekom Mobile a înregistrat 4,16 milioane de abonaţi şi utilizatori de cartele preplătite, în creştere cu 12,9%, la finalul anului 2022, faţă de 31 decembrie 2021, ceea ce echivalează cu o creştere netă de aproape jumătate de milion de utilizatori ai serviciilor mobile. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru, Telekom Mobile avea 1,85 milioane de abonaţi (în creştere cu 6,9% faţă de anul precedent) şi 2,31 milioane de utilizatori prepaid (în creştere cu 18,2% faţă de anul precedent)”, arată compania.

Anul trecut, EBITDA a crescut cu 25% faţă de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente şi continue de creştere a eficienţei operaţionale şi financiare.

"Am încheiat anul 2022 cu rezultate bune, deşi a fost un an dificil şi suntem mândri că am reuşit să ne menţinem promisiunea de a le oferi clienţilor mobil aşa cum vor. Simplitatea şi corectitudinea sunt şi vor rămâne promisiunile Telekom”, a declarat Dina Tsybulskaya, chief executive officer, Telekom Romania Mobile.

Telekom Mobile a înregistrat în 2022 venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% faţă de 2021.

„Rezultatele companiei sunt foarte bune într-un mediu de piaţă dificil. Vom continua să dezvoltăm programul de eficientizare a costurilor şi ne vom adapta cu rapiditate la condiţiile de afaceri în continuă schimbare", a explicat Dina Tsybulskaya.

De asemenea, compania continuă lucrările de conectare a staţiilor de bază la panouri fotovoltaice, înlocuind sursele actuale de energie cu unele regenerabile. Telekom Mobile are deja peste 15% din staţiile de bază echipate în acest mod, fiind lider în România.

În ultimul an, calitatea reţelei Telekom Mobile s-a îmbunătăţit în 1.200 de localităţi cu 10,6 milioane de locuitori. Acoperirea 4G a depăşit 98% din populaţie. În plus, în august 2022, Telekom Mobile a introdus apelurile de voce VoLTE (4G).

Valoarea mărcii Telekom este evaluată la 62,9 miliarde de dolari, în creştere cu 5% faţă de perioada precedentă şi cu 58% mai mult decât în 2020.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.