Apple pregăteşte un model de iPhone mai ieftin decât toate cele pe care le are în prezent în portofoliu, acesta urmând să intre pe piaţă la începutul primăverii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea unei noi versiuni de iPhone SE, smartphone-ul Apple cu ecran mic şi semnificativ mai ieftin decât restul iPhone-urilor, este vehiculată încă de anul trecut, însă, acum, sursele Bloomberg au obţinut un timeline pentru acest model.

Astfel, noul model ar urma să intre în producţie din luna februarie. O lună mai târziu, acesta este deja programat să fie disponibil pe piaţă.

Lansarea acestui model vine exact la trei ani după primul iPhone SE, care devenea disponibil în martie 2016. La baza sa, se pare că va sta şasiul de iPhone 8, un model lansat în 2017.

Noul iPhone SE va avea un ecran de 4,7 inch, mic comparativ cu majoritatea smartphone-urilor actuale, însă oricum mai mare decât ecranul de 4 inch al primului iPhone SE.

În ciuda designului îmbătrânit, al doilea iPhone SE va avea la interior componente recente, în frunte cu cel mai nou chipset, cel care este montat şi pe iPhone 11, cel mai în vogă smartphone al producătorului american la ora actuală.

Nu va exista noul sistem de autentificare facială, cu care utilizatorii s-au obişnuit în ultimii ani. Deblocarea se va face prin intermediul vechiului Touch ID şi a senzorului de amprente integrat în butonul Home.

iPhone SE costa 400 de dolari când a fost lansat, iar iPhone 8, modelul de la care noul iPhone împrumută construcţia, costa 450 de dolari. Undeva în preajma acestor cifre, eventual ceva mai sus, este aşteptat să fie poziţionat iPhone SE 2.

Şi cu ajutorul acestui model, Apple se aşteaptă ca livrările de iPhone să revină pe creştere anul acesta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.