Un tribunal francez a respins acuzaţiile de complicitate la crime de război aduse grupului petrolier TotalEnergies, au declarat avocaţii ONG-urilor care au adus acuzaţia, într-un comunicat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie, Coaliţia Darwin Climax şi organizaţia ucraineană Razom We Stand au depus o plângere la unitatea antiterorism a Parchetului din Paris, pentru ceea ce a considerat că sunt acte de complicitate la crime de război care ar fi putut fi comise de TotalEnergies în Ucraina.

Avocaţii grupurilor au declarat că au fost informaţi că procurorul a respins plângerea.

Ei au adăugat că ONG-urile vor contesta verdictul. ONG-urile au spus că grupul nu numai că şi-a menţinut activitatea economică pe teritoriul unui stat aflat în război, ci a realizat şi profituri din vânzarea de condensat de gaze, a căror transformare în kerosen a putut alimenta forţele aeriene ruse.

Avocaţii ONG-ului au spus că, în explicarea motivelor respingerii plângerii, instanţa a precizat că ”faptele de complicitate la crima de război denunţată împotriva companiei TOTAL ENERGIES ar apărea insuficient caracterizate, atât pe plan material, cât şi pe plan intenţionat”.

TotalEnergies nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la hotărâre. Acesta a negat acuzaţiile în octombrie, într-o declaraţie pentru cotidianul francez Le Monde.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.