Nebia, un startup finanţat de doi dintre cei mai importanţi oameni din rândul companiilor de tehnologie, promite să revoluţioneze felul în care facem duş prin lansarea unui sistem mai eficient şi mai economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Compania cu sediul în San Francisco lansează Nebia Spa Shower System, un duş care filtrează apa astfel încât să fie create mult mai multe picături de dimensiuni mai mici decât cele care rezultă în urma folosirii duşurilor actuale.

Nebia Spa Shower System costă 699 de dolari, cu doar 50 de dolari mai puţin decât iPhone 8, dar promite reducerea cu până la 70% a consumului de apă. Acesta creează milioane de picături minuscule care, conform producătorului, acoperă o suprafaţă de 10 ori mai mare decât în cazul duşurilor tradiţionale.

Cei de la Nebia au calculat că, la nivelul costurilor din San Francisco, un om care face zilnic un duş de 10 minute va economisi într-un an 177 de dolari pe apă şi încălzire.

Sistemul a fost testat de 1.000 de persoane timp de trei ani, iar printre aceştia s-au numărat şeful Apple, Tim Cook, şi unul din fondatorii Google, Eric Schmidt, ambii fiind şi finanţatori ai acestui produs.

Pentru testare, au fost instalate sisteme experimentale în diverse locaţii, inclusiv unele din sediile Apple şi Google, precum şi în vestiarul Universităţii Stanford.

Cei de la Nebia au lansat şi un showroom spatele sediului central din San Francisco, unde doritorii pot încerca sistemul înainte să-l cumpere şi unde săpunul şi prosoapele sunt oferite gratuit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.