Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bright Spaces este un startup proptech, dezvoltat în România, ce oferă o soluţie digitală completă de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri. Soluţia se adresează atât dezvoltatorilor proprietarilor de clădiri office, agenţiilor de real estate, cât şi chiriaşilor, punându-le la dispoziţie toate informaţiile clădirilor şi spaţiilor disponibile pentru închiriere, într-un mediu complet digital, uşurând decizia de vizionare a spaţiilor, de cerere de oferte, sau de închiriere.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investeşte exclusiv în startup-uri proptech şi cel mai activ investitor din Europa în domeniu.

"Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Bright Spaces a fost ales, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene", informează compania.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate şi pe oportunitatea de a dezvolta o reţea cu comunitatea mai largă de property şi proptech, alumni ai Pi Labs şi investitori.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creştere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spaţiile de birouri. Ne-a impresionat experienţa comercială şi tehnologică a echipei şi interesul pe care îl arată în relaţia cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziţionat şi are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai uşor pentru proprietari să îşi prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-Covid, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriaşilor să viziteze, virtual, proprietăţile de care sunt interesaţi”, spune Faisal Butt, fondator şi CEO Pi Labs.

Programul se va desfăşura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces îşi va prezenta soluţia în faţa unei audienţe formate din investitori, jurnalişti şi dezvoltatori imobiliari, în vederea desfăşurării următoarei runde de finanţare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piaţă de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuţiile cu peste 40 de mentori şi posibilitatea de a obţine următoarea rundă de finanţare de la fonduri de investiţie europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiţie mare, cu un proces de selecţie desfăşurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deşi această criză de sănătate publică a împins desfăşurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar şi poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces.

În contextul restricţiilor de călătorie şi de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfăşura la distanţă.

Platforma Bright Spaces este o soluţie de tip SaaS şi oferă beneficii reale pentru dezvoltatori / proprietari de clădiri de birouri, agenţii şi brokeri de real estate şi chiriaşi: un singur punct de informare pentru agenţi şi potenţiali chiriaşi; posibilitatea prezentării 3D a clădirii şi a spaţiilor disponibile într-un mediu complet digital, făcând mai uşoară decizia de a viziona spaţiul şi de a cere o ofertă pentru potenţialii chiriaşi; maparea automată a tuturor punctelor de interes din jurul clădirii (transport în comun, accesibilitate centru oraş, restaurante, hoteluri, cafenele, săli de fitness etc.); evidenţierea beneficiilor majore pentru potenţialii chiriaşi prin metrici personalizaţi pe fiecare clădire şi spaţiu: Indicator Wellbeing Angajaţi, Indicator Productivitate Echipă, Cost total de închiriere; evidenţierea diferenţiatorilor, calităţilor speciale ale clădirii (Standarde LEED, WELL, specificaţii de construcţie etc.); modul de ofertare rapidă (100% digitalizat) atât către agent/broker, cât şi către potenţialul chiriaş.

 „Orice clădire de birouri poate beneficia de soluţia Bright Spaces. Nu avem o limită de dimensiune şi de complexitate. Din contră, putem adapta soluţia şi la spaţii long-term şi la short-term sau coworking, la subleases (o companie mare care are de sub-închiriat spaţii în clădirea/biroul lor) şi la off-plan leases (închirierile spaţiilor înainte să fie finalizate). Doar în România vorbim de aproximativ 5 milioane de metri pătraţi de birouri. În CEE potenţialul pieţei de birouri este de 30 de milioane de metri pătraţi, în UK de 100 de milioane de metri pătraţi”, mai spune Bogdan Nicoară.

Bright Spaces a finalizat în septembrie 2019 o primă rundă de finanţare pre-seed în valoare de 185.000 de euro pentru dezvoltare şi implementare, fondurile provenind de la Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, alături de Growceanu Angel Investment şi Ilinca Păun.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.