Grevele declanşate luni de personalul de la sol de la două aeroporturi din Berlin, din cauza unui conflict salarial, au dus la anularea a 660 de zboruri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Berlin Schoenefeld, 195 de zboruri au fost  anulate, iar la Berlin Tegel 465”, a declarat purtătorul de cuvânt al Berlin Airport, Daniel Tolksdorf, care a precizat că este vorba de aproape toate cursele.

Angajaţii celor două aeroporturi au declarat grevă de luni, ora 03.00 GMT până marţi 04.00 GMT, a anunţat sindicatul german Verdi.

Sindicatul solicită majorarea salariilor pentru personalul de la sol la 12 euro pe oră, de la circa 11 euro, în cadrul acordului colectiv de muncă pe termen de un an.

Conducerea a oferit mai întâi o creştere de aproximativ 10 cenţi pe oră, pentru o perioadă de patru ani, iar ulterior a îmbunătăţit propunerea la o majorare de 8% pentru trei ani.

Între companiile care efectuează zboruri de pe aeroporturile din Berlin se află Lufthansa, Air Berlin, easyJet şi Ryanair.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.