CEO-ul Twitter, Elon Musk, a declarat vineri că platforma de socializare va percepe un comision de 10% din abonamentele de conţinut ale creatorilor, după primul an, deoarece compania caută să monetizeze conţinutul de pe site în încercarea de a-şi diversifica sursele de venituri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul acestei luni, Musk a declarat că utilizatorii platformei de socializare vor putea să le ofere urmăritorilor lor abonamente la conţinut, inclusiv texte de lungă durată şi videoclipuri de câteva ore.

El a mai spus că Twitter nu va percepe un comision din câştigurile generate de abonamentele de conţinut, în primele 12 luni.

Musk a adus schimbări la Twitter pentru a creşte veniturile, după ce veniturile din publicitate ale platformei au scăzut anul trecut, în perioada de până la achiziţia sa de 44 de miliarde de dolari, încheiată în octombrie.

El a adăugat că partea percepută de companie din veniturile abonamentelor pe platformele iOS şi Android va scădea la 15% în al doilea an, de la 30% în primul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.