Transportatorul naţional de gaze Transgaz împrumută 300 milioane lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea necesarului de capital de lucru, potrivit unui anunţ transmis joi de compania de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat astfel că a semnat cu Banca Transilvania "Contractul de facilităţi reutilizabile de credit şi de emitere de scrisori de garanţie", în valoare de 300 milioane lei, pe o durată de doi ani, destinat finanţării capitalului de lucru al companiei.

"După cum cunoaşteţi, Transgaz a demarat o procedură de selecţie competitivă a unei instituţii financiar bancare pentru contractarea unei facilităţi de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanţii, pe termen de 2 ani şi cu dobândă variabilă în vederea finanţării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei. În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituţiei financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilităţii de finanţare a fost costul total de finanţare cel mai scăzut. În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania a avut cel mai scăzut cost total de finanţare şi astfel a ieşit câştigătoare. Transgaz şi Banca Transilvania colaborează de foarte mulţi ani iar prin încheierea acestui contract de finanţare, relaţia de cooperare dintre cele două instituţii se consolidează şi mai mult", a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Acest contract de finanţare are o valoare ce depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019.

"Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţională precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi”, spune Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiţii realizate la 31 martie 2020 au fost de 391,83 milioane lei.

Compania a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,11 miliarde metri cubi gaze, faţă de 4,18 miliarde mc în primul trimestru din 2019.

Compania are o capitalizare de 3,37 miliarde de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.