Producătorul de vehicule electrice Tesla a propus vineri o divizare a acţiunilor în proporţie de trei la unu, făcându-le mai accesibile, în urma vânzărilor recente de titluri ale celui mai valoros producător de automobile care au avut loc în ultima perioadă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a mai spus că cofondatorul Oracle Corp, Larry Ellison, un prieten al directorului general al Tesla, Elon Musk, nu va candida pentru realegerea sa în consiliul de administraţie al Tesla, când mandatul său se va încheia, la adunarea acţionarilor din acest an.

Ellison se numără printre principalii investitori care au promis finanţare pentru achiziţia de către Musk a companiei de social media Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Acţiunile Tesla, cu sediul în Austin, Texas, au crescut cu peste 1% în tranzacţiile extinse de vineri. Titlurile au scăzut cu aproape 40% de când Musk a dezvăluit pachetul de acţiuni deţinut la Twitter, la începutul lunii aprilie, afectate parţial de carantina strictă din Shanghai, care a afectat producţia Tesla.

Acţionarii vor vota cu privire la divizarea acţiunilor propusă de Tesla pe 4 august.

Dacă va fi aprobată, aceasta ar fi prima operaţiune de acest fel a companiei, după o divizare a titlurilor în proporţie de cinci la unu efectuată în august 2020.

Tesla a spus că divizarea acţiunilor le va permite angajaţilor săi ”să aibă mai multă flexibilitate în gestionarea capitalurilor proprii” şi că acţiunile vor fi ”mai accesibile pentru acţionarii noştri persoane fizice”.

Alphabet, Apple şi Amazon.com şi-au divizat recent acţiunile.

Deşi o divizare nu are nicio influenţă asupra fundamentelor unei companii, ar putea susţine preţul acţiunilor, facilitând deţinerea acţiunilor de către o gamă mai largă de investitori.

De asemenea, Tesla va cere acţionarilor să voteze pentru a reduce mandatul consiliului de administraţie la doi ani, în loc de trei.

Între timp, propunerile acţionarilor Tesla includ aspecte legate de guvernanţa corporativă, cum ar fi dreptul angajaţilor de a forma un sindicat şi eforturile Tesla de a preveni hărţuirea sexuală şi discriminarea rasială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.