Ministerul Energiei atrate atenţia, miercuri, asupra unei noi tentative de fraudă care foloseşte numele şi imaginea ministrului Sebastian Burduja şi chiar o semnătură a acestuia. A fost construită o pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe în schimbul unei sume de bani investite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atragem atenţia cu privire la o nouă tentativă de înşelăciune care foloseşte imaginea şi numele Ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Recent, am identificat o pagină falsă care promite câştiguri uriaşe peste noapte în schimbul unei sume de bani investite. Mai grav, această pagină conţine şi o semnătură falsă a ministrului”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ministerului Energiei.

Aceştia avertizează că semnătura nu este reală şi nu reprezintă avizul Ministrului Energiei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Recomandăm tuturor să fie extrem de vigilenţi în faţa acestor acte de înşelăciune şi să raporteze imediat paginile de acest gen platformelor corespunzătoare. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va formula şi de această dată o plângere penală la DIICOT împotriva persoanelor care au creat şi publicat pe internet acest conţinut înşelător şi fals”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ministerul Energiei a anunţat, săptămâna trecută, că a fost depusă plângere penală la DIICOT după ce imaginea şi vocea ministrului Sebastian Burduja au fost folosite ilegal într-un videoclip deepfake şi într-un articol fake news, care susţin ”în mod fals promovarea de către ministrul Energiei a unei platforme investiţionale create de două companii, cu promisiunea unor câştiguri financiare pentru cetăţeni”.

”Românii ar trebui să fie precauţi în accesarea platformelor care promit profituri uriaşe peste noapte”, afirma atunci Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei nu este singurul a cărui imagine a fost folosită. Recent, imaginea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost folosită pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.