Stellantis va părăsi asociaţia europeană a producătorilor de automobile ACEA până la sfârşitul anului 2022, ca parte a unei noi politici de abordare a problemelor şi provocărilor viitoare ale mobilităţii, inclusiv o schimbare a activităţii tradiţională de lobby, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al patrulea mare producător de automobile la nivel mondial, care include mărcile PSA Peugeot Citroen, Fiat şi Chrysler, a afirmat într-un comunicat că a lansat aşa-numitul ”Forum pentru libertatea mobilităţii”, un spaţiu public mai direct pentru diverşi actori legaţi de această problemă, ”pentru a-şi împărtăşi şi a-şi confrunta ideile la 360 de grade şi o abordare bazată pe fapte”.

Forumul este planificat pentru începutul anului 2023, a adăugat Stellantis.

Asociaţia producătorilor europeni de automobile, cunoscută pe scară largă prin acronimul său francez ACEA, a fost principalul grup de lobby al industriei de profil încă de la crearea sa, în 1991, unind 16 mari producători de maşini, camioane, camionete şi autobuze din Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.