Stellantis ia în considerare investiţii ”semnificative” pentru a produce energie destinată fabricilor sale europene, ca parte a răspunsului său la pericolul întreruperii furnizării de gaze naturale de către Rusia, a declarat miercuri directorul general al producătorului auto, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătim acum un plan foarte puternic de reducere a consumului de energie”, a declarat directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, în timpul unei videoconferinţe în marja salonului auto de la Detroit.

”Vom face investiţii semnificative pentru a ne produce propria energie la faţa locului. Acest lucru se va decide în următoarele zile”, a spus Tavares.

Acesta a arătat că fabricile Stellantis au spaţiu pentru reţele suplimentare de energie solară, dar nu a oferit mai multe detalii.

Compania lucrează la măsuri de reducere a consumului de energie, a spus Tavares, modelate parţial pe paşii pe care executivul i-a văzut luaţi de către companiile japoneze după ce un tsunami a întrerupt sursele de alimentare în 2011.

Până acum, a spus Tavares, operaţiunile companiei în Europa nu au fost afectate de întreruperi ale aprovizionării cu gaze ruseşti, ”dincolo de costuri”.

”Este un element suplimentar de haos”, a spus Tavares, pe lângă lanţul de aprovizionare şi întreruperile legate de pandemie cu care se confruntă producătorul auto de peste doi ani.

Tavares a afirmat că nu intenţionează să împartă Stellantis în divizii electrice şi de tehnologie cu ardere internă, aşa cum a propus rivalul francez Renault.

Ford Motor a creat divizii paralele pentru vehicule electrice şi pentru cele cu ardere internă.

”Nu vedem compania ca o afacere învechită pe de o parte şi o afacere nouă pe de altă parte”, a spus Tavares.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.