Miniştri, reprezentanţi ai mediului de business, ai asociaţiilor de investitori, ai finanţatorilor, consultanţi şi analişti vor participa luni, 25 septembrie, de la ora 9.00, la a patra ediţie a evenimentului premium al News.ro intitulat “RoInvest”, unde se va analiza stadiul actual al investiţiilor, ce trebuie făcut pentru creşterea lor, proiectele de investiţii prin PNRR şi cele finanţate de la buget, precum şi investiţiile private, dar şi modalităţile de finanţare a investiţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, îşi propune să susţină investiţiile ca soluţie pentru înlăturarea efectelor crizei şi pentru dezvoltarea ţării şi este transmis live de televiziunea Profit News TV, pe pagina Agenţiei de presă News.ro şi pe pagina de Facebook News.ro.

Speakerii din agenda evenimentului confirmaţi până acum sunt: ADRIAN CÂCIU - Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, MARCEL BOLOŞ - Ministrul Finanţelor, FLORIN POGONARU - Coordonator, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), Preşedinte, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR),  DANIEL ANGHEL - Preşedinte, Consiliul Investitorilor Străini (FIC), ADELA JANSEN – Vicepreşedinte, Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România (CCIFER), NICOLAE KOVACS - CEO, AGISTA, CRISTIAN NACU - Senior Country Officer, România, International Finance Corporation, ALEXANDRA SMEDOIU - Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, ADRIAN CODÎRLAŞU - Vicepreşedinte, CFA România, FLORIN POŞTOACĂ - Partener, Nordis Group, RĂZVAN V. BALABAN – Manager Governmental Affairs, Philip Morris România.

          Temele propuse pentru dezbateri sunt:

  • Programul guvernamental de investiţii.
  • Stadiul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă - Principalele proiecte până în 2026. Implicarea mediului privat în proiectele din PNRR.
  • În ce domenii investim în criză? Statul şi companiile private.
  • Strategii de investiţii ale companiilor – Investiţii în infrastructura de transport, comunicaţii, digitalizare, real estate şi în alte domenii.
  • Finanţarea investiţiilor – programe de stat, fonduri de investiţii, credite bancare, bursa, alte surse.
  • Investiţii ESG - noul trend european şi ce astfel de investiţii şi finanţări se fac în România.
  • Investiţiile străine. Ce ar trebui făcut pentru atragerea de noi investiţii străine  şi dezvoltarea celor actuale în contextul geopolitic de acum?
  • Este nevoie de o strategie guvernamentală de investiţii pe termen lung?

“RoInvest” este un eveniment premium tradiţional al News.ro, a patra ediţie fiind organizată în contextul încetinirii creşterii economice şi al războiului din Ucraina, care îşi propune să susţină investiţiile ca soluţie pentru înlăturarea efectelor crizei şi pentru dezvoltarea ţării. În perioadele economice dificile sunt necesare investiţii mari în economie pentru a nu intra în criză, iar statul dă semnalul. Guvernul trebuie să propună şi să implementeze investiţii care să deschidă oportunităţi de business. La fel companiile private ar trebui să investească în dezvoltare, dar şi în producţie pe care să o vândă, să vină cu idei noi de business şi să îşi onoreze toate comenzile şi datoriile. Economia trebuie să meargă înainte, principalele obiective fiind încurajarea producţiei şi consumului. La eveniment ne propunem să discutăm planurile de investiţii ale statului cu fonduri proprii şi cu fonduri europene, precum şi ale companiilor private pentru susţinerea dezvoltării afacerilor şi a economiei în general.

Guvernul şi-a propus intensificarea investiţiilor  publice, acestea  fiind estimate să ajungă la 112,1 miliarde lei în 2023 şi 126,4 miliarde lei în 2024 (investiţii finanţate din fonduri naţionale şi din fonduri europene şi PNRR). În 2021 investiţiile publice au fost de 59 miliarde lei. Executivul condus de Marcel Ciolacu susţine că programarea bugetară va fi pe viitor orientată în principal către investiţii. În programul de guvernare cuvântul “investiţii” figurează de 206 de ori şi se insistă şi pe creşterea productivităţii. Aceasta se va realiza prin stimularea producţiei interne de tipul “Fabricat în România” şi printr-un program masiv de investiţii la nivel local, regional şi central. Ca obiectiv important este reindustrializarea României prin scheme de ajutor de stat şi facilităţi pentru producţia autohtonă. În programul de guvernare se mai spune despre tranziţia către economia inovării, prin programe guvernamentale de tip Business Accelerator, pe baza de granturi, pentru industriile competitive/tehnologie ridicată. Mai este propusă operaţionalizarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare şi crearea Fondului Român de Inovare, un fond de investiţii de risc (venture capital) sub forma unui parteneriat în care sunt atraşi alături de statul român parteneri din mediul privat capabili să îşi asume riscul cofinanţării şi calitatea de evaluator în acelaşi timp. Guvernul vrea parteneriate public-privat pentru minimum 5 obiective de investiţii majore şi susţine că 15 miliarde lei pot fi accesate doar de la fondurile de pensii private din România, pe proiecte PPP fezabile. Executivul prognozează intrări din ISD de 24 miliarde euro (120 miliarde lei) în 2023 şi 2024.

Parteneri ai evenimentului sunt Banca Transilvania, Nordis Group şi Philip Morris România.

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-roinvest-editia-a-iv-a-21311585

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.