Sony a raportat vineri venituri operaţionale anuale record, susţinute de divizia de cipuri şi de vânzările consolei de jocuri PlayStation 5, care au atins un nivel record, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum a evoluat Sony în trimestrul încheiat în martie, faţă de estimările consensuale ale Refinitiv: Compania a obţinut venituri de 3.060 miliarde de yeni japonezi (22,7 miliarde de dolari), faţă de 2.920 miliarde de yeni estimaţi. Această evoluţie reprezintă o creştere de 35% de la an la an.

Profitul operaţional de 128,5 miliarde de yeni japonezi a fost peste câştigul aşteptat, de 124,34 miliarde de yeni. Aceasta reprezintă o creştere de 7% de la an la an.

Pentru întregul său an fiscal care s-a încheiat în martie, Sony a estimat anterior un profit operaţional de 1.180 miliarde de yeni şi un venit de 11.50 miliarde de yeni.

Compania şi-a depăşit propria prognoză, cu un profit operaţional de 1.210 miliarde de yeni, un record pentru companie.

Sony estimează că vânzările sale pentru anul fiscal curent, care se încheie în martie 2024, vor fi de 11.500 miliarde de yeni, aproximativ stabile faţă de anul trecut. A spus că profitul operaţional va ajunge la 1.170 miliarde de yeni, în scădere cu 3% faţă de anul precedent.

Record de vânzări pentru PlayStation 5

Sony a declarat că a vândut 19,1 milioane de console PlayStation 5 în anul financiar, depăşind propria estimare de 18 milioane., cu mult peste cele 11,5 milioane de unităţi PS5 vândute în anul fiscal precedent, când Sony se confrunta cu probleme cu lanţul de aprovizionare.

Divizia de jocuri a gigantului japonez a fost unul dintre cei mai mari generatori de profit pentru acest an, aducând un profit operaţional de 250 de miliarde de yeni, deşi acesta a fost în scădere cu 27% faţă de an.

Pentru anul fiscal, divizia de jocuri a Sony a adus venituri de 3.640 de miliarde de yeni, în creştere cu 33% faţă de anul precedent.

Divizia a fost cea mai mare categorie a Sony, în diviziei sale de jocuri va fi de 270 de miliarde de yeni pentru anul fiscal curent.

Compania speră că PlayStation VR 2, căştile pentru jocuri de realitate virtuală ale companiei, vor contribui la creşterea vânzărilor.

Compania a spus că va vedea o îmbunătăţire a profitabilităţii PlayStation VR 2 anul viitor.

Sony îşi propune să vândă 25 de milioane de unităţi PS5 în anul financiar curent. Dacă obiectivul va fi realizat, acesta ar fi un record pentru PS5.

Compania concurează cu consola Nintendo Switch şi Xbox Microsoft.

Cipurile şi muzica sporesc profitul Sony

Sony vinde cipuri pentru senzori de imagine, care intră în smartphone-uri şi alte produse foto.

Afacerea cu senzori de imagine a înregistrat profituri crescute cu 36% faţă de an, până la 212,2 miliarde de yeni, în anul încheiat la 31 martie.

Cu toate acestea, compania se aşteaptă ca profitul operaţional al diviziei să scadă cu 5,7% în anul fiscal curent, invocând o scădere a cererii pentru senzorii săi de imagine, în special din partea producătorilor chinezi de smartphone-uri.

Între timp, divizia de muzică a companiei, care are în listă artişti de la Beyoncé la Adele, a înregistrat o creştere a profitului cu 24,7% faţă de anul precedent, la 263,1 miliarde de yeni, în anul încheiat pe 31 martie. Divizia este cea mai mare afacere a Sony în funcţie de profit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.