Banca franceză Societe Generale şi banca elveţiană Credit Suisse Group au oprit finanţarea tranzacţionării cu mărfuri din Rusia, deoarece războiul din Ucraina a alimentat îngrijorarea cu privire la impactul din ce în ce mai mare al sancţiunilor, a informat Bloomberg News duminică, citând persoane familiare cu materie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două bănci, finanţatoare cheie ale caselor comerciale de mărfuri, nu mai furnizează banii necesari pentru a transporta materii prime precum metalele şi petrolul din Rusia, se arată în articol.

Credit Suisse şi Societe Generale nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Ţările occidentale au adoptat sâmbătă un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invadarea Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei.

Analiştii şi traderii se aşteaptă că această excludere va perturba grav plăţile în cadrul tranzacţiilor cu petrol şi gaze şi ar putea duce la creşterea preţurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.