Ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat că Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi al transporturilor pe care a iniţiat-o alături de alţi colegi. Proiectul de lege stabileşte obligaţii în sarcina furnizorilor de combustibili pentru a asigura combustibili din surse regenerabile şi procentele minime de hidrogen din surse regenerabile din combustibilul utilizat în România, a mai precizat liberalul. Senatul este prim for sesizat pe propunerea de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Propunerea legislativă privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi al transporturilor, pe care am iniţiat-o alături de colega mea Oana Marciana Ozmen şi alţi colegi parlamentari, a fost adoptată astăzi de colegii senatori. Propunerea legislativă are drept obiect de reglementare integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi transporturilor. Propunerea legislativă stabileşte obligaţii în sarcina furnizorilor de combustibili pentru a asigura combustibili din surse regenerabile şi procentele minime de hidrogen din surse regenerabile din combustibilul utilizat în România. Stabileşte de asemenea obligaţii în sarcina consumatorilor industriali de hidrogen de a obţine hidrogen din surse regenerabile şi procente minime de hidrogen a fi utilizate în procesul industrial pe termen scurt şi mediu”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.

Ministrul Energiei a adăugat că „propunerea legislativă stabileşte proceduri de calcul a cotelor procentuale prevăzute în cadrul legii, sarcini suplimentare pentru ANRE în emiterea certificatelor de furnizare de hidrogen din surse regenerabile şi verificarea respectării obligaţiilor de utilizare a hidrogenului din surse regenerabile de către actorii vizaţi de prezentul act normativ.”

„Am încredere că şi colegii de la Camera Deputaţilor vor adopta cu celeritate această lege importantă”, a completat liberalul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.