Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024. Iniţiativa legislativă a Guvernului este în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să primească votul decizional în Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul, prin Ministerul Finanţelor, a elaborat Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2024-2026, care fundamentează indicatorii cuprinşi în prezentul proiect de lege. Pentru anul 2024, pentru soldul bugetar a fost stabilită o limită de - 5,0% din PIB, iar pentru cheltuielile de personal un plafon de 8,5% din PIB, în timp ce pentru anul 2025 pentru soldul bugetar a fost stabilită o limită de - 4,7% din PIB, iar pentru cheltuielile de personal un plafon de 8,0% din PIB”, este precizat în expunerea de motive a proiectului.

Plafonul propus pentru datoria guvernamentală pentru anul care va veni, conform metodologiei UE, este de 49,8% din PIB.

Acest proiect care aprobă plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024 adoptat, luni, de către Senat, vine în contextul în care proiectul privind bugetul pe anul viitor urmează să primească, miercuri, votul final al Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.