Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a recunoscut marţi că dobânzile ar putea fi mărite, pentru a ţine sub control creşterea puternică a economiei americane, determinată, parţial, de măsurile de stimulare de ordinul miilor de miliarde de dolari adoptate de guvern, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-ar putea să fie nevoie ca dobînzile să crească îbtr-o anumită măsurp, pentru a ne asigura că economia nu se supraîncălzeşte. Chiar dacă cheltuielile suplimentare sunt relativ mici  raportat la mărimea economieim ar putea duce la o creştere foarte modestă a dobînzilor”, a afirmat Yellen la un seminar economic prezentat de The Atlantic.

”Dar acestea sunt investiţii de care economia noastră are nevoie pentru a fi competitivă şi productivă. Cred că economia noastră va creşte mai rapid datorită lor ”, a adăugat ea.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

De când a izbucnit pandemia Covid-19 în martie 2020, Congresul a alocat aproximativ 5.300 de miliarde de dolari în cheltuieli de stimulare, rezultând un deficit bugetar de peste 3.000 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020 şi un deficit de 1.700 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului fiscal 2021.

Administraţia Biden promovează un plan de investiţii în infrastructură care ar putea cheltui încă 4.000 de miliarde de dolari cheltuiţi pentru o varietate de proiecte pe termen lung.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat recent că instrumentul principal pentru controlul inflaţiei este prin dobânzi mai mari.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că Biden ”este de acord cu secretarul Trezoreriei” cu privire la posibila necesitate a unor dobânzi mai mari, potrivit unui tweet al reporterului Bloomberg Josh Wingrove.

În ceea ce priveşte îngrijorările cu privire la deficitele mari pe care le au SUA, Yellen a spus că ”trebuie să plătim pentru unele dintre lucrurile pe care le facem”, dar guvernul are încă ”un spaţiu fiscal rezonabil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.