ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, care deţine în prezent companiile RDF Agricultură, RDF SA, Adidana Agricultură, Dachim şi Supliment, anunţă că îl numeşte pe Alexandru Savin în funcţia de CEO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, care deţine în prezent companiile RDF Agricultură, RDF SA, Adidana Agricultură, Dachim şi Supliment, anunţă consolidarea echipei de management prin numirea lui Alexandru Savin în funcţia de CEO. Acesta, împreună cu Florin Deznan, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, va aduce în cadrul ROCA Agri RDF un plus de dinamism şi viziune strategică necesare îndeplinirii planurilor de listare la Bursă ale holdingului”, anunţă grupul.

Noua structură managerială, cu cei doi executivi la conducerea ROCA Agri RDF, marchează trecerea holdingului într-o nouă etapă de dezvoltare, ce are ca obiectiv abordarea unei structuri de business moderne.

Totodată, noua formula de management completează competenţele existente cu zone noi de expertiză, care contribuie la consolidarea poziţiei de piaţă a ROCA Agri RDF. De altfel, unul dintre obiectivele majore ale echipei este transformarea holdingului în jucător cheie la nivel naţional, prin investiţii strategice şi M&A şi diversificarea portofoliilor cu produse noi şi competitive.

"Holdingul ROCA Agri RDF, deşi recent lansat, deţine o experienţă de peste 25 de ani pe piaţă, prin intermediul companiilor sale. Prin consolidarea expertizei şi adaptarea constantă la cerinţele industriei agricole, am obţinut o creştere organică şi o expansiune teritorială semnificativă în ultimul an. Am încredere că, în noua formulă managerială, cu Alexandru Savin în funcţia de CEO, vom marca cu succes trecerea Holdingului într-o etapă nouă, pregătiţi să ne consolidăm poziţia la nivelul industriei agricole româneşti şi să devenim unul dintre cei mai importanţi campioni ai acesteia. Rămân, alături de echipă, dedicat misiunii mele de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a Holdingului ROCA Agri RDF, dar şi a agriculturii româneşti, per ansamblu”, a declarat Florin Deznan, preşedinte al Consiliului de Administraţie al holdingului.

Alexandru Savin a fost membru în Consiliul de Administraţiei al ROCA Agri RDF încă de la înfiinţarea holdingului şi deţine o experienţă solidă în segmentul de investiţii, ca membru în Board-ul ROCA Investments, acţionarul majoritar al holdingului. Din noua poziţie de CEO, va coordona strategia de dezvoltare a ROCA Agri RDF, vizând, în acelaşi timp, consolidarea echipei de management, pentru gestionarea eficientă a extinderii holding-ului la nivel naţional şi scalarea oportunităţilor din sectorul agricol.

„Prin preluarea funcţiei de CEO, îmi revine misiunea de a duce mai departe un model de business de succes, susţinându-i dezvoltarea şi trecerea în noua etapă, prin completarea cu noi competenţe investiţionale. Obiectivele echipei, în noua sa formulă, vizează creşterea sustenabilă şi diversificarea produselor holdingului, precum şi reconfirmarea statutului său de jucător semnificativ la nivel naţional", a declarat Alexandru Savin, CEO al ROCA Agri RDF.

Alexandru Savin s-a alăturat grupului ROCA Investments cu o vastă experienţă anterioară în domeniile financiar, risk management şi business development. De asemenea, el este membru sau preşedinte în Consiliile de Administraţie ale companiilor din grup - Roca Industry HoldingRock1, Sinteza, CAHM Europe.

Lansat pe piaţă în luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro (cifră raportată la decembrie 2022) şi şi-a dublat suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor deţinute, cu activităţi în plină expansiune naţională, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Holdingul vizează listarea la bursă, pe piaţa principală, ca obiectiv pe termen mediu.

ROCA Investments, acţionarul majoritar al ROCA Agri RDF, este un brand fondat de Impetum Group. Compania cea mai dinamică de private equity din România, ROCA Investments, este specializată în preluarea, în calitate de acţionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.