Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au sporit în martie cu aproape 500 milioane euro (1,48%) faţă de sfârşitul lunii precedente, ajungând la 31,28 miliarde euro, după ce au intrat circa 1,39 miliarde euro, în special în conturile Finaţelor şi al Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 29 februarie, rezervele se situau la 30,825 miliarde euro.

Astfel, în martie au intrat 1,389 miliarde euro, o parte din eliberarea rezervelor minime în valută constituite de bănci la BNR, după ce acestea au fost reduse în ianuarie de la 14% la 12%, potrivit unui comunicat al BNR.

Totodată, au fost alimentate conturile Ministerului Finanţelor Publice şi al Comisiei Europene.

Pe de altă parte, au avut loc ieşiri de 932 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de circa 3,62 miliarde euro, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau, la finele lunii martie, la 34,9 miliarde euro, faţă de 34.6 miliarde euro în februarie.

Plăţile scadente în aprilie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 203 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.