După 25 de ani în care a condus Netflix, transformând-o dintr-o firmă care închiria filme în cel mai mare serviciu premium de streaming video, Reed Hastings renunţă la poziţia de CEO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locul lui Reed Hastings va fi luat de Ted Sarandos şi Greg Peters, care vor ocupa poziţii de co-CEO şi vor lua împreună deciziile importante.

Ted Sarandos fusese numit co-CEO încă din 2020, însă, acum, în locul lui Reed Hastings, acesta va fi pe picior de egalitate cu Greg Peters, fostul director de operaţiuni al companiei.

Hastings nu va părăsi compania, ci va rămâne în funcţia de preşedinte executiv, pe care spune că vrea să o ocupe mulţi ani de acum înainte.

Pe lângă schimbările de la vârf, Netflix a mai făcut şi alte schimbări la nivelul executivilor - Bela Bajaria este acum directorul de conţinut, iar Scott Stuber a fost numit preşedintele Netflix Film.

Anunţurile au fost făcute cu ocazie prezentării celor mai noi rezultate financiare ale companiei. Veniturile au crescut cu 1,9% în T4, la 7,85 miliarde de dolari. Netflix are acum 231 de milioane de abonaţi, după ce a atras 7,66 de noi abonaţi în ultimul trimestru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.