La finalul lunii ianuarie, compania Raytheon a primit de la Armata SUA o comandă în valoare de 314 milioane de dolari pentru servicii de inginerie care vor îmbunătăţi sistemul de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot, comanda fiind finanţată de cele 17 naţiuni care se bazează pe sisteme Patriot pentru apărare antiaeriană şi anti-rachetă, printre care şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a treia din cinci astfel de comenzi anuale contractate, care au un plafon total de valoare de 2,3 miliarde de dolari.

”Aceste acţiuni de modernizare garantează faptul că Patriot rămâne cu un pas înaintea numărului tot mai mare de ameninţări existente şi că va fi pregătit să le contracareze atunci când va fi nevoie. Parteneriatul celor 17 naţiuni care au ales sistemul Patriot le oferă tuturor posibilitatea să împartă costurile şi în acelaşi timp să beneficieze de aceste investiţii constante în modernizarea sistemului”, a spus Tom Laliberty, Vice President Integrated Air and Missile Defense în cadrul diviziei Raytheon Integrated Defense Systems.

În cadrul noului contract, Raytheon va oferi servicii extinse de inginerie, inclusiv servicii de dezvoltare de sisteme software şi hardware, servicii de testare şi integrare, servicii de administrare a configuraţiilor şi suport logistic. Suplimentar, o mare parte din rezultatele acestui proiect vor fi integrate în Patriot Post Deployment Build 8.1, o versiune a sistemului ce include caracteristici software şi hardware.

Printre aceste caracteristici se numără metode de a căuta, detecta, urmări, identifica, ataca şi distruge o gamă largă de ameninţări aflate în continuă evoluţie, inclusiv rachete tactice balistice, rachete de croazieră şi aeronave militare.

Totodată, este vorba şi de integrarea interfeţei Warfighter Machine (WMI)  în sistemul Patriot, ce asigură o viziune completă a câmpului operaţional, cu vizualuri 3D, pagini de status şi funcţii de căutare uşor de accesat, potrivit companiei.

Ca parte a aceluiaşi contract, Raytheon s-a angajat să crească protecţia Patriot în faţa celor mai noi ameninţări cibernetice, să dezvolte soluţii care îmbunătăţesc capacitatea de reacţie şi care cresc fiabilitatea sistemului, reducând astfel costurile asociate ciclului de viaţă al acestuia şi să înlocuiască acele părţi ale sistemului de comunicaţii Patriot care nu mai sunt corespunzătoare.

În noiembrie 2019, premierul Ludovic Orban a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării Naţionale, că a deblocat suma de două miliarde de lei pentru contractul referitor la achiziţia rachetele Patriot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.