Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene au anunţat că peste 22,9 miliarde euro au fost încasate de România, până la sfârşitul anului 2023, prin programele gestionate de MIPE în perioada 2014-2020. Astfel, rata de absorbţie a fost de 93,24%, la finalul anului trecut. De asemenea, cea mai mare rată de absorbţie la finalul anului trecut a fost înregistrată de Programul Operaţional Infrastructură Mare, ea fiind de 99,83%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Reamintim că 2023 a fost ultimul an în care au putut fi realizate cheltuieli eligibile pentru a fi decontate din fondurile europene în cadrul proiectelor finanţate în exerciţiul financiar multianual 2014-2020. Cea mai mare rată de absorbţie la finalul anului trecut a fost înregistrată de Programul Operaţional Infrastructură Mare – 99,83%”, arată postarea de, marţi, pe pagina de Facebook a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
 
Informaţii detaliate sunt publicate pe site-ul MIPE, la următorul link: https://mfe.gov.ro/stadiul-absorbtiei-fondurilor-ue/.
 
„Autorităţile de Management vor continua să solicite Comisiei rambursarea cheltuielilor eligibile realizate în cadrul proiectelor, iar rata finală de absorbţie va fi calculată în momentul acceptării de către Comisia Europeană a documentelor pentru închiderea fiecărui program în parte”, mai precizează sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.