Qualcomm a acuzat marţi Apple că i-a furat secrete comerciale legate de fabricarea cipurilor şi le-a oferit Intel, creând astfel condiţiile pentru a utiliza semiconductorii îmbunătăţiţi ai Intel, ceea ce ar fi costat Qualcomm miliarde de dolari din cauza pierderii de vânzări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzaţia, înregistrată marţi la un tribunal din San Diego, este cel mai recent atac într-un conflict referitor la brevete dintre cei doi giganţi ai sectorului tehnologic.

Într-un proces intentat în noiembrie 2017, Qualcomm a acuzat Apple de utilizarea în mod nepotrivit a software-ului său, pentru a împărtăţi informaţii referitoare la cipurile sale cu ingineri ai Intel.

Qualcomm a continuat acuzaţiile, afirmând marţi că Apple i-a furat secrete comerciale, în cadrul unei campanii neglijente, nepotrivite şi înşelătoare, derulate pe parcursul mai multor ani, cu scopul de a îmbunătăţi cipurile rivale şi a devia în cele din urmă afacerile Qualcomm bazate pe Apple către Intel.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze, ca şi cei ai Intel, care nu sunt parte în proces.

Apple, cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume, utiliza anterior cipurile pentru modem ale Qualcomm în componenţa iPhone-urilor, care permiteau conectarea telefoanelor la reţelele wireless.

Începând cu iPhone 7, lansat în 2016, Apple a folosit cipuri pentru modem ale Intel, pentru unele modele.

Apple a respins acuzaţiile Qualcomm. Luna trecută, Apple a acuzat Qualcomm că a refuzat să răspundă ce informaţii confidenţiale a transmis în mod incorect Intel. Apple a mai acuzat că a dat Qualcomm posibilitatea de a verifica faptul că softul său a fost utilizat corect.

Disputa, care are loc la un tribunal din San Diego, este doar o componentă a unui conflict juridic amplu, în care Apple acuză Qualcomm de practici incorecte de licenţiere a brevetelor. Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri din lume, a acuzat în schimb Apple de încălcarea brevetelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.