Cirque du Soleil, a cărei activitate a fost blocată de pandemia de coronavirus, va primi un ajutor de 200 de milioane de dolari din partea provinciei canadiene Quebec, a declarat marţi un oficial, în cadrul eforturilor mai largi de a susţine supravieţuirea grupului de divertisment puternic îndatorat din Montreal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei din Quebec, Pierre Fitzgibbon, a declarat că provincia a încheiat un acord de principiu care îi oferă opţiunea de a cumpăra o participaţie majoritară la Cirque du Soleil, dacă acţionarii TPG şi grupul chinez Fosun International vor decide să se retragă.

Cirque du Soleil, care este puternic îndatorat, analiza în martie posibilitatea de a solicita protecţia legii falimentului şi a concediat toţi angajaţii după ce măsurile de distanţare socială din cauza coronavirusului au dus la anularea spectacolelor.

”Înţelegerea este că atunci când acţionarii Fosun şi TPG vor dori să vândă, dorim opţiunea de a cumpăra. Desigur, la momentul respectiv vom vedea dacă altcineva va dori să administreze compania. Nu este intenţia Ministerului Economiei de a administra Cirque du Soleil, pot să vă asigur de acest lucru. În acelaşi timp, doresc să controlez cine va cumpăra. Pentru că, dacă nu există o clauză, TPG sau oricine altcineva ar putea vinde oricui”, a declarat Fitzgibbon reporterilor în Quebec City.

Duminică, fondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberte, a declarat unui post de televiziune de limbă franceză că el şi un grup de investitori doresc să răscumpere compania de circ.

Cirque du Soleil, care a început ca un grup de artişti stradali în Canada şi s-a dezvoltat într-un grup uriaş de circ şi divertisment, a vândut în 2015 o participaţie majoritară fondului american de investiţii TPG şi partenerului chinez al acestuia, Fosun, într-un acord de 1,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.