General Motors trebuie să ramburseze facilităţi fiscale în valoare de 60 de milioane de dolari, în urma închiderii fabricii Lordstown Assembly, în martie 2019, a anunţat marţi procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document adresat Ohio Tax Credit Authority, Yost a afirmat că GM a acceptat în 2009 să menţină producţia la fabrica din nord-estul Ohio până în 2028 şi să păstreze 3.700 de locuri de muncă până în 2040, în schimbul facilităţilor fiscale.

”Cerem banii care aparţin Ohio, nici mai mult nici mai puţin”, a afirmat Yost într-un comunicat.

Yost a arătat în document că GM nu şi-a respectat contractul.

”Crede vreo persoană raţională că, dacă pantoful era pe un alt picior, GM ar fi renunţat la cele 60 de milioane de dolari plătite în cadrul unui contract, când cealaltă parte a optat să nu îl respecte?”, a întrebat procurorul.

Yost a făcut referire la un studiu referitor la închiderea fabricii Lordstown a GM, care a avut ca rezultat pierderea a 8.000 de locuri de muncă şi a unor activităţi economice locale de peste 8 miliarde de dolari, în timp ce districtul şcolar local depindea de fabrică pentru 10% din bugetul său.

GM a anunţat marţi că ”şi-a demonstrat dedicarea faţă de Ohio prin investiţiile de peste 3,3 miliarde de dolari efectuate în acest stat din 2009... Dorim să continuăm dialogul cu statul”.

În 2016, GM avea 4.500 de angajaţi la Lordstown şi a renunţat la ultimii 1.500 de angjaţi când a oprit producţia automobilului Chevrolet Cruze din cauza vânzărilor scăzute.

GM a vândut fabrica startupului de vehicule electrice Lordstown Motors, care speră să înceapă producţia anul viitor, cu câteva sute de muncitori.

GM şi LG Chem investesc 2,2 miliarde de dolari pentru construcţia unei fabrici destinate producţiei de celule de baterii la Lordstown, csre va crea 1.10 de locuri de muncă.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a declarat săptămâna trecută că statul nu trebuie ”în mod obligatoriu să primească banii înapoi, dar că vrea să vadă lucruri care promovează locurile de muncă din Ohio...Nu urmărim în mod activ recuperarea banilor”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.