Bayer se confruntă cu un proces colectiv de miliarde de dolari, intentat de investitori în Germania, în legătură cu preluarea producătorului american de seminţe Monsanto, a anunţat miercuri firma de avocatură Tilp Rechtsanwaltsgesellschaft, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tilp a spus că reprezintă peste 250 de investitori instituţionali şi un număr mare de investitori privaţi care consideră că Bayer i-a indus în eroare cu privire la riscurile economice ale achiziţiei de 63 de miliarde de dolari şi cer despăgubiri.

Valoarea proceselor se ridică la peste un miliard de euro (1,13 miliarde de dolari), a spus firma de avocatură.

Tilp consideră că Bayer i-a înşelat pe acţionari cu privire la riscurile proceselor pentru consumatori aflate pe rol în Statele Unite legate de erbicidul Roundup care conţine glifosat, care a fost adus în companie odată cu achiziţia Monsanto din 2016.

Bayer a spus că orice plângere este nefondată.

”Bayer a respectat legea şi cerinţele sale de divulgare. Ne vom apăra aşadar”, a spus grupul.

 În Statele Unite, Bayer se apără împotriva a mii de procese ale utilizatorilor Roundup din cauza presupusului efect carcinogen al produsului. Bayer a respins întotdeauna acest lucru.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.