Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 2%, la minime ale ultimelor 12 săptămâni, în tranzacţii volatile, extinzând pierderile grele de marţi, temerile tot mai mari de distrugere a cererii din cauza recesiunii globale depăşind preocupările privind oferta, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în septembrie, au scăzut cu 2,2 dolari, sau cu 2,1%, până la 100,57 dolari pe baril, până la ora 17:27 GMT (20:57 ora României), în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,54 dolari sau cu 1,6%, până la 97,96 dolari pe baril.

Preţurile petrolului WTI şi Brent au coborât la cele mai scăzute niveluri atinse din 11 aprilie, după ce marţi Brent a scăzut cu 9%, iar WTI a scăzut cu 8% marţi.

Banca de investiţii Goldman Sachs a spus că vânzările de petrol au fost determinate de temerile tot mai mari de recesiune.

Costurile împrumuturilor guvernamentale ale Germaniei au scăzut la cel mai mic nivel din cinci săptămâni, deoarece îngrijorarea crescândă cu privire la înrăutăţirea perspectivelor economice i-a determinat pe investitori să caute plasamente mai sigure.

Indicii bursieri americani au scăzut miercuri, în timp ce investitorii aşteptau minutele de la întâlnirea Rezervei Federale pentru a evalua starea de sănătate a economiei şi ritmul majorărilor ratelor dobânzii pentru a opri agravarea inflaţiei.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, doborâte de o apreciere a dolarului american, care s-a ridicat la maximul ultimilor aproape 20 de ani în raport cu un coş de alte valute.

Un dolar american mai puternic face petrolul mai scump pentru deţinătorii de alte valute, ceea ce poate reduce cererea.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, piaţa s-a îngrijorat că noile restricţii legate de Covid-19 ar putea reduce cererea.

Între timp, importurile de ţiţei ale Chinei din Rusia au crescut cu 55% faţă de un an mai devreme, până la un nivel record, în luna mai.

Rusia a înlocuit Arabia Saudită ca furnizor de top, deoarece rafinăriile au profitat de preţurile reduse, pe fondul sancţiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei sale a Ucrainei.

 Adăugând presiunii de scădere a preţurilor petrolului, Equinor ASA a declarat că toate exploatările de petrol şi gaze afectate de o grevă în sectorul petrolier din Norvegia sunt de aşteptat să fie din nou în funcţiune în câteva zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.