Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2%, din cauza politicii anti-Covid a Chinei şi a dobânzilor mai mari din Statele Unite, care au dus la aprecierea dolarului, provocând temeri privind o recesiune globală care ar reduce cererea de combustibil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierderile au fost însă limitate de îngrijorarea cu privire la oferta strânsă.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,5%, până la 94,67 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,83 dolari, sau cu 2,0%, până la 88,17 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au câştigat mai mult de 1 dolar miercuri, ajutate de o nouă scădere a stocurilor de petrol din SUA, chiar dacă Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor cu 0.75 de puncte procentuale, iar şeful băncii centrale a SUA, Jerome Powell, a declarat că este prematur să se ia în considerare întreruperea creşterilor dobânzilor.

Măsura Fed şi comentariile făcute de şeful instituţiei au dus la aprecierea dolarului, joi, Powell indicând că este probabil ca dobânzile din SUA să ajungă la un vârf peste aşteptările actuale ale investitorilor.

Un dolar puternic reduce cererea de petrol, făcându-l mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.