Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 3%, până la un minim al ultimei săptămâni, în urma unui acord preliminar care previne o grevă feroviară din SUA, a aşteptărilor pentru o cerere globală mai slabă şi a menţinerii dolarului american la un nivel ridicat, înaintea unui noi majorări a dobânzii cheie de către Rezerva Federală americană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,7 dolari, sau cu 2,95%, până la 91,40 dolari pe baril, în timp ce cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,79 sau cu 3,2%, până la 85,69 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au atins cel mai scăzut nivel de închidere din 8 septembrie.

Părţile implicate în negocierile feroviare din SUA au convenit asupra unei perioade de pauză, ca parte standard a procesului de ratificare, după ce au ajuns la un acord provizoriu, o mişcare care ar evita orice oprire a traficului feroviar în cazul în care sindicatele nu vor ratifica înţelegerea, potrivit unei surse familiarizate cu situaţia.

Perspectiva unei greve a oferit pieţei un anumit sprijin miercuri.

Acel acord din transportul feroviar a ajutat, de asemenea, la declinul cu peste 5% a contractelor futures pentru motorină şi benzină din SUA.

De asemenea, un dolar mai puternic, susţinut de aşteptările pentru dobânzi mai mari în SUA reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Agenţia Internaţională pentru Energie a declarat săptămâna aceasta că creşterea cererii de petrol se va opri în trimestrul al patrulea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.