Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, în urma datelor din SUA care au arătat creşterea peste aşteptări a preţurilor de consum în luna mai şi a noilor restricţii din China legate de Covid-19, care ar putea influenţa negativ cererea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,06 dolari, ajungând la 122,01 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a fost tranzacţionat în declin cu 84 de cenţi, ajungând la 120,67 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au înregistrat în continuare câştiguri săptămânale, de 1,9% pentru Brent şi 1,5% pentru WTI.

Preţurile petrolului au scăzut odată cu acţiunile Wall Street, după informaţia că creşterea preţurilor de consum din SUA s-a accelerat în luna mai.

Preţurile benzinei au atins un nivel record, iar costul alimentelor a crescut, ducând la cea mai mare creştere anuală a preţurilor de consum din aproximativ 40 de ani. Acest lucru ridică aşteptările că Rezerva Federală va înăspri politica mai agresiv.

Într-un alt semnal negativ pentru cerere, Shanghai şi Beijing au revenit joi în alertă pentru Covid-19. O parte din Shanghai a impus noi restricţii de izolare, iar oraşul a anunţat o rundă de teste în masă pentru milioane de locuitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.