Preţurile petrolului au crescut luni cu aproximativ 3%, membrii OPEC+ convenind o mică reducere a producţiei, cu 100.000 de barili pe zi, pentru a susţine preţurile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în noiembrie au crescut cu 2,72 dolari, sau cu 2,92%, la 95,74 dolari pe baril.

Preţurile au urcat cu aproape 4 dolari pe baril la începutul sesiunii, dar au fost temperate de comentariile Casei Albe conform cărora preşedintele american Joe Biden s-a angajat să ia toate măsurile necesare pentru a susţine aprovizionarea cu energie şi a reduce preţurile.

Cotaţia ţiţeiului american a crescut cu 2 dolari, respectiv o creştere cu 2,3%, la 88,85 dolari pe baril, după un câştig de 0,3% în sesiunea precedentă, în volume reduse în timpul sărbătorii Zilei Muncii din SUA.

Reducerea producţiei cu 100.000 de barili pe zi (bpd) de către Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, reprezintă doar 0,1% din cererea globală.

De asemenea, grupul a convenit că membrii săi se pot întâlni oricând pentru a ajusta producţia înainte de următoarea întâlnire programată pe 5 octombrie.

”Este mesajul simbolic pe care grupul vrea să-l transmită pieţelor mai mult decât orice”, a declarat analistul Oanda Craig Erlam, adăugând că majorarea de 100.000 de barili pe zi de luna trecută de către OPEC+ nu a fost văzută ca o problemă majoră.

Cel mai mare producător din cadrul OPEC, Arabia Saudită, a semnalat luna trecută posibilitatea reducerii producţiei pentru a aborda ceea ce consideră că sunt scăderi exagerate ale preţului petrolului.

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a spus că aşteptările privind o creştere economică globală mai slabă se află în spatele deciziei Moscovei şi a aliaţilor săi OPEC de a reduce producţia de petrol.

Ministrul rus al Energiei, Nikolai Shulginov, a declarat că, cel mai probabil, ţara îşi va reduce producţia de petrol cu ​​aproximativ 2% în acest an, a informat agenţia de presă TASS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.