Contractele futures pentru ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, au crescut cu peste 2 dolari vineri, în timp ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken se pregătea să viziteze Orientul Mijlociu în încercarea de a controla tensiunile regionale ridicate, în contextul conflictului dintre Israel şi Hamas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,17 dolari, sau cu 1,51%, la 78,76 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate au avansat cu 1,62 dolari sau cu 2,26%, până la 73,82 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au încheiat prima săptămână a anului în creştere, revenindu-şi din pierderile de joi, declanşate de creşterile considerabile ale stocurilor de benzină şi distilate din SUA.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Revenirea preţului serveşte drept ”o amintire a riscului care are rădăcini în tensiunea tot mai mare din Orientul Mijlociu”, a declarat analistul PVM Tamas Varga într-o notă.

Aşteptările au fost temperate de un raport al guvernului SUA care arată că ocuparea forţei de muncă a crescut în decembrie, ceea ce ar putea limita reducerea ratei dobânzii în noul an, şi de o notă majoră a băncii centrale privind stocurile de petrol.

Companiile americane au angajat în decembrie mai mulţi lucrători decât erau aşteptările, în timp ce au crescut salariile la un nivel ridicat, ceea ce a determinat pieţele financiare să anuleze aşteptările că Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor în martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.