Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2022 pentru completarea Legii nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit expunerii de motive a proiectului adoptat decizional de Camera Deputaţilor, pe 29 martie, este instituită o excepţie de la prevederile art. 117, conform căreia entitatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, având ca obiect execuţia restului rămas de executat pentru realizarea şi dezvoltarea capacităţilor de producere energie electrică în situaţia în care acesta reprezintă mai puţin de 40% din stadiul fizic aferent obiectivului de investiţii.

Totodată, legea propune introducerea unui alineat distinct la art. 180, conform căruia, în cazul atribuirii unor contracte potrivit excepţiei menţionate, entitatea contractantă poate decide să nu excludă din cadrul procedurii de atribuire operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) lit. g) al aceluiaşi articol din actul normativ de bază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.