Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea şi completarea art. 72 din legea 273/2006 privind finanţele publice locale. Actul normativ prevede posibilitatea ca împrumuturile fără dobândă din bugetul local să poată fi acordate de către autorităţile deliberative şi în cazul implementării unor proiecte cu finanţare nerambursabilă de către instituţiile subordonate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Autorităţile deliberative pot aproba împrumuturi fără dobândă din bugetul local, pe bază de convenţie şi pentru asigurarea implementării proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile”, conform legii promulgate de către şeful statului.

De asemenea, împrumuturile vor fi rambursate integral în termen de un an de la data acordării, cu excepţia celor pentru care termenul de rambursare este data restituitii tranşei finale din partea finanţatorului, caz în care termenul de rambursare este de 5 zile lucrătoare de la primirea tranşei finale.

„Completarea art. 72 din Legea 273/2006 se impune pentru a asigura nevoia de disponibil a instituţiilor subordonate ordonatorilor principali de credite în cazul obţinerii de către acestea a unor finanţări nerambursabile de la bugetul de stat sau în urma depunerii de proiecte cu finanţare europeană”, au argumentat iniţiatorii, în expunerea de motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.