Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, întrebată despre proiectul publicat în programul legislativ al Guvernului care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, că a fost o propunere a Comisiei de Prognoză, pe care Guvernul nu o agreează. De asemenea, Dăncilă a susţinut că nu va fi desfiinţat Pilonul II. Încercând să explice că Guvernul nu este de acord cu această propunere a comisiei, Dăncilă a spus că Executivul nu agreează comisia: "A fost o propunere a Comisiei Naţională de Prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm şi nu am agreat-o".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea: Nu există niciun fel de decizie adoptată în Guvern, partid sau coaliţie, care să cuprindă desfiinţarea Pilonului II sau înlocuirea contribuţiilor

"A fost o propunere a Comisiei Naţională de prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm şi nu am agreat-o şi acest lucru este demonstrat prin faptul că nu a fost o hotărâre de Guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranţă, acea hotărâre nu va fi agreată de guvern. Exclud desfiinţarea Pilonului II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine să avem o opţiune între Pilonul I sau Pilonul II de pensie din partea cetăţenilor, acest lucru îl vom prezenta populaţiei, dar nu vom desfiinţa Pilonul II de pensii", a declarat Dăncilă.

Ea a spus că această analiză va fi făcută la Ministerul Muncii, iar la acest moment nu are date.

"Va fi o analiză care se va face la Ministerul Muncii, nu am alte date, dar vă spun sigur că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii. Nu am avut o discuţie în cadrul Guvernului legate de acest aspect", a declarat Viorica Dăncilă într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău.

La conferinţa de presă, alături de premierul Viorica Dăncilă s-a aflat şi comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, ele vizitând, luni, la Bacău, mai multe obiective de investiţii. Dăncilă şi Creţu aveau programată o conferinţă de presă comună, însă la un moment dat comisarul european s-a ridicat şi a plecat. "De mine mai aveţi nevoie?", i-a întrebat Corina Creţu pe jurnaliştii care îi adresau întrebări premierului.

Proiectul de lege care prevede suspendarea plăţilor pentru pensiile administrate privat din Pilonul II a fost introdus din greşeală în programul legislativ al Guvernului, a spus luni preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu.

CITEȘTE ȘI Preşedintele ​Comisiei de Prognoză: Nu vă pot spune eu ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii, din moment ce a fost eroare. Nu există configurat ceva în cadrul Comisiei care să aducă în acest moment modificări asupra Pilonului II

Potrivit proiectului de lege respectiv, Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

Totodată, proiectul vizează o contribuţie fixă de 84 lei în primul an, care ar urma să crească anual până la 125 lei in cinci ani. Această contribuţie ar urma să fie dedusă din impozitul pe venit. În plus, proiectul prevede o contribuţie a angajatorului egală cu a angajatului şi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei - 50, 25 sau 10 angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.